Resepi Kek Brownies Cheese Marble

Brownies Full Choc Layer Cheese Brownie Cake Recipe Yummy Cakes Bakery Cakes

Brownies Full Choc Layer Cheese Brownie Cake Recipe Yummy Cakes Bakery Cakes

Red Velvet Cheese Brownie Cake Recipe Recipes Homemade Caramel Cheesecake

Red Velvet Cheese Brownie Cake Recipe Recipes Homemade Caramel Cheesecake

Pin On Cake

Pin On Cake

Pin On Dessert Ideas

Pin On Dessert Ideas

Pin On Kek Lapis

Pin On Kek Lapis

Marble Blueberry Cheese Brownies Recipes Hidangan Penutup Brownies Blueberry

Marble Blueberry Cheese Brownies Recipes Hidangan Penutup Brownies Blueberry

Marble Blueberry Cheese Brownies Recipes Hidangan Penutup Brownies Blueberry

Tak boleh bayangkan apabila dihidangkan panas panas.

Resepi kek brownies cheese marble.

Hari ni saya nak letak resepi brownies yg saya buat tadi. Seterusnya resepi brownis cheese marble yang amat sedap dan mudah untuk disediakan ia mempunyai gabungan brownies dibahagian bawah dan cheese dibahagian atas. Paipkan baki adunan brownies ke atas lapisan cheese dan lorekkan corak ikut citarasa. 1 cawan gula halus.

Biasalah anak2 kalau ada sesuatu peristiwa penting mesti suruh mamanya buat kek. Hujung minggu seperti hari sabtu ini memang ada masa nak mencuba resepi kek puding kan. Selepas keluarkan brownies dari oven tuangkan adunan cheese dan ratakan. Jom lihat bahan bahan dan cara penyediaan satu persatu.

Wah dengar nama saja sudah terliur. Tapi dah namanya marble cheese brownieskan kenalah lorek macam marble. Cake 250gm butter 1 cwn serbuk koko 3 biji telur gred b 1 cwn gula kator cwn susu cair 1 cwn tepung gandum 1 sdt baking powder. Resepi brownies lapis cheese kukus.

Bakar lagi 10 15 minit pada suhu 150 160 c menggunakan api atas sahaja. Mari kita lihat resepi ini dan bahan bahannya. 3 sudu besar serbuk koko. 3 sudu besar serbuk koko.

Tinggalkan sedikit untuk membuat marble di atas lapisan cheese nanti. Mesti tak cukup kalau buat seloyang. Resepi brownies cheese marble bahan bahan a. 8 resepi brownies cheese marble.

Ini mesti gara gara cheese yang terselit di tengah tengah kesedapan coklat tersebut. Brownies yang pertama ingin kami perkenalkan di sini adalah brownies lapis cheese kukus. Buat line panjang panjang dulu. Pastu tarik ke kanan guna lidi.

Tuang adunan brownies ke dalam loyang dan ratakan. Bakar selama 20 min menggunakan api atas dan bawah. Panaskan oven pada suhu 170 c sekurang kurangnya 10min. 3 biji telur gred a.

Berikut adalah bahan bahan yang diperlukan. Letakkan cheese diatas brownies yang telah masak dan buatkan corak marble menggunakan lebihan adunan brownies tadi. 3 biji telur. Alang2 memang dari semalam nak buat brownies ni saya pun kata pada mereka inilah kek sempena hari bapa.

Caranya seperti gambar di bawah. Kali ni aku mau kongsikan kek yang aku cuba buat dalam minggu lepas iaitu kek marble cheese brownies sebenarnya baru perasan yang cream cheese yang aku beli tu mau expired so aku google di internet mau buat kek yang belum pernah aku buat so aku jumpa resepi kek ni di dapur kak zu nampak menarik kek tu dengan corak marble dan ada penggunaan cheese so lepas intai bahan bahan yang lain. Paipkan baki adunan brownies ke atas lapisan cheese dan lorekkan corak ikut citarasa.
Pin On Desserts

Pin On Desserts

Pin On Food Lovers

Pin On Food Lovers

Nutella Cheesecake Cake Recipes Nutella Cheesecake Recipes

Nutella Cheesecake Cake Recipes Nutella Cheesecake Recipes

Baked Cheese Chocolate Melty Cake Tart Recipes Recipes Food And Drink

Baked Cheese Chocolate Melty Cake Tart Recipes Recipes Food And Drink

Source : pinterest.com